• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

У машинобудівному дивізіоні Росатому відкрився підготовчий центр для зварювальників

15 лютого 2018
У машинобудівному дивізіоні Росатому відкрився підготовчий центр для зварювальників

АТ "Атоменергомаш" є машинобудівним дивізіоном Росатому. З недавніх пір там почав функціонувати центр, де готують зварювальників. Напрямок має назву «Зварювальні технології». Він поповнив список, куди вже належать Центри компетенцій, які затвердила держкорпорація. Усього їх зараз діє 5. Новий Центр розташований на базі заводу "Атоммаш". Сам завод знаходиться у Волгодонську. Також у функціонуванні Центру бере участь організація у сфері матеріалознавства. Також вона спеціалізується на неруйнівному контролі. Вона має назву — державний науковий центр ЦНДІТМАШ. Він розташований у Москві.

Центр готує компетентних співробітників, які мають відповідати міжнародним вимогам. Крім того, навчання відбуватиметься виходячи із застосування нових технологій. Особлива увага приділятиметься новітнім розробкам у галузі спеціалізованого обладнання. Спеціалістів також готуватимуть до участі у чемпіонах. Йдеться про міжнародні та російські турніри за методикою WorldSkills. На сьогодні вже розпочали тренування перші співробітники «Росатому». У середньому після завершення навчання рівень компетенції має зрости на 200%. Позитивні зміни вже помітили керівники.

Ролі наставників нового покоління фахівців взяли він переможці чемпіонатів. Йдеться про Дмитра Кучерявіна та Олексія Григоровича. Вони є абсолютними переможцями WorldSkills Hi-Tech 2016 та 2017. Нова методика навчання на «Атоммаші» є найпросунутішою на сьогодні. Підготовка передбачає навчання лише галузевих спеціалістів. Проте представники інших галузей також можуть взяти участь. При цьому компетенція та кваліфікація ролі не відіграють.

14 лютого 2018
19 лютого 2018