• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Знову почалися перевезення продукції РУСАЛу за допомогою Трансконтейнера.

22 травня 2018
Знову почалися перевезення продукції РУСАЛу за допомогою Трансконтейнера.

Компанія РУСАЛ знову почала використовувати рухомий склад Трансконтейнера. Таким чином, продукція знову почала транспортуватись у поточному місяці. Крім цього, підприємства планують і надалі співпрацювати. Йдеться про перевезення додаткових обсягів. На сьогодні тривають переговори. Про це йдеться у повідомленні першого заступника фінансового директора оператора. Він уточнив, що всі травневі заявки було підтверджено.

РУСАЛ призупинив транспортування своєї продукції за допомогою Трансконтейнера у квітні. Це уточнив генеральний директор Трансконтейнеру 17 квітня. Контейнери раніше використовувалися для перевезення алюмінію. Він відвантажувався для експорту. За місяць за планом використовується близько 3 тис. контейнерів. У квітні було перевезено лише 700 одиниць. Пов'язано це знову із американськими санкціями. Продукція мала експортуватися на територію США.

Нові санкції набули чинності на початку квітня. До так званого «чорного списку» увійшов Олег Дерипаску. Він контролює підприємства Базовий елемент, Група ГАЗ і, звісно, РУСАЛ. Міністерство фінансів США вимагало продаж акцій та боргових інструментів. На це було виділено місяць. Ще два були дані, щоб завершити контракти. Після цього потрібно відразу припинити співпрацю.

Після цього терміни були продовжені до 6 червня. Довести до кінця контракти та припинити співпрацю — до 23 жовтня. При цьому американський уряд уточнив інший момент. Якщо Дерипаску відмовиться від контрольного пакета, санкції можуть бути зняті. Проте чіткої обіцянки не давало. Поки що жодних заяв із цього приводу російська сторона не давала. РУСАЛ продовжує відвантажувати продукцію за раніше укладеними контрактами.

17 травня 2018
22 травня 2018