• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Фонд розвитку промисловості профінансував виробництво сплавів рідкісних металів

31 липня 2018
Фонд розвитку промисловості профінансував виробництво сплавів рідкісних металів

Фондом розвитку промисловості схвалено п'ять позик. Вони пов'язані з проектами у Брянській, Кіровській та Самарській областях. Ще один проект є у Краснодарському краї. На це Експертна рада виділила 675 млн. рублів. У цілому нині реалізація оцінюється більш ніж 1,1 млрд. рублів. Про це повідомляє директор Фонду розвитку промисловості.

Перша схвалена позика Унецькому заводу тугоплавких металів. Він знаходиться у Брянській області. Йому нададуть 500 млн. рублів за програмою "Комплектуючі вироби". Завдяки позиці буде створено гідрометалургійне виробництво оксиду вольфраму. Йдеться про карбіди, штабики, порошки. Також це стосується феровольфраму та оксиду молібдену.

Допомога у реалізації проектів позитивно позначиться на промисловості країни. Таким чином, можна наситити вітчизняний ринок інструментальної промисловості. Він поповнюватиметься місцевою продукцією. Для її виготовлення використовуються леговані, зносостійкі, тверді та жароміцні сплави.

Подібні метали застосовуються виробниками машинобудівної галузі. Також їх використовують у гірничодобувному та металургійному секторі. Крім того, є споживачі у нафтогазовій галузі. Такі сплави використовують виробники тугоплавких металів. Тому допомогти таким підприємствам є сенс.

Додатковою перевагою проекту є імпортозаміщення. Наприклад, ніхто не займається виробництвом оксиду молібдену в Росії. Тому імпортна продукція займає 100% на ринку. Реалізувавши проект, частка вітчизняної продукції може зрости близько 71%. Таке припущення роблять експерти. Це значно покращить ситуацію на внутрішньому ринку.

26 липня 2018
2 серпня 2018