• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Світовий ринок сортового прокату: підсумки минулого тижня

10 липня 2018
Світовий ринок сортового прокату: підсумки минулого тижня

Для російських компаній минулий тиждень виявився сприятливим. Рамадан завершився, а президентом Туреччини знову став Ердоган. Отже, російські постачальники заготівлі готові активної діяльності. Експерти зазначають, що вартість цієї продукції в Туреччині зростатиме. Однак цього не скажеш про Східну Азію. Там поки що все спокійно і дощово. Тому попит на будівельний прокат до осені навряд чи зростатиме.

Імпортна заготівля в Туреччині до виборів не мала високого попиту. Проте металобрухт подорожчав. У результаті це спричинило подорожчання напівфабрикатів. Тому поки що російські поставки здійснювалися до Єгипту. По завершенню Рамадану там активізувалися закупівлі. Потім відбулися турецькі вибори, і попит почав поступово зростати.

Американський ринок арматури переживає якесь затишшя. Вартісні показники не змінюються вже кілька місяців. Суттєвого попиту також досі не спостерігається. Проте американські металурги найближчим часом можуть мати справу зі складнощами. Пов'язано це з подорожчанням арматури з Мексики, ЄС та Канади. Прогнозують це вже у другій половині цього року. Пояснюється ситуація не попитом, а запровадженням американських тарифів.

Китайський уряд продовжує підтримувати національну економіку. Стало відомо, що норма резервування знизиться. Про це повідомляє Народний банк Китаю. За рахунок цього можуть розширитись обсяги кредитування. Крім того, як і раніше, спостерігається високий попит на прокат. Його основним споживачем є національна галузь будівництва.

В Ірані поки що все тихо. Місцеві металурги вирішили зробити невелику паузу. Вони розпродали свою продукцію до кінця наступного місяця. Із серпня починають діяти американські санкції. Лише з цього моменту ситуація стане зрозумілішою.

7 липня 2018
11 липня 2018