• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Російський ринок сортового прокату: підсумки минулого тижня

11 липня 2018
Російський ринок сортового прокату: підсумки минулого тижня

На російському ринку сортового прокату явно скоротився попит. У зв'язку із цим компаніям доводиться знижувати ціни на арматуру. Йдеться про червневі контракти. Можливо також доведеться знизити вартість фасонного прокату. Вона виявилася надто завищеною на заводах. Обсяг споживання, як і раніше, не тішить. Через це під тиском знаходиться спотовий ринок. Виробники готові поступитися, але всьому є межа.

Деякі компанії згодні продати арматуру нижче за вказану ціну. Але споживачі хочуть ще більше дешевизни. Тому дистриб'юторам потрібно стабілізувати ситуацію. Лише тоді можна буде підвищити вартість наступного місяця. За прогнозами, у вітчизняних постачальників можуть з'явитися приводи для радості. Вони стосуються експорту заготівлі.

Очікується збільшення попиту на напівфабрикати у Туреччині. Швидше за все, станеться це вже цього тижня. Пояснюється це тим, що президентські вибори вже відбулися. Тому російські постачальники завмерли в очікуванні. Крім того, може збільшитись іранський попит. Із серпня набирають чинності американські санкції. Тому Ірану, можливо, доведеться покривати нестачу за рахунок імпорту. Таким чином, може зрости обсяг російських продажів.

Що стосується фасонного прокату, то тут є свої плюси та мінуси. Куточок середніх розмірів може знизитися в ціні. Завдяки цьому може нормалізуватись ситуація на спотовому ринку. Зі швелером, у свою чергу, все не так просто. Продукція середніх та великих розмірів пропонується в обмеженому обсязі. Однак навряд чи ціни через це стануть значно нижчими.

10 липня 2018
17 липня 2018