• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Британська Liberty отримає чотири європейські підприємства ArcelorMittal

27 жовтня 2018
Британська Liberty отримає чотири європейські підприємства ArcelorMittal

Британська Liberty House підписала угоду із транснаціональною металургійною групою ArcelorMittal. Згідно з документом, вона набуває чотирьох європейських заводів групи. Здійсниться це у рамках виконання вимог. Їх висунула Європейська комісія. Це стало наслідком звернення до неї ArcelorMittal. Вона просила дозволу на придбання компанії Ilva. Це найбільша італійська сталеливарна компанія.

Liberty отримає металургійні комбінати ArcelorMittal Ostrava та ArcelorMittal Galati. Перший знаходиться у Чехії, а другий у Румунії. Також у її власність перейдуть два прокатні заводи. Йдеться про ArcelorMittal Skopje (Македонія) та ArcelorMittal Piombino (Італія). Підприємство буде продано, якщо ArcelorMittal отримає Ilva. Нагадаємо, що італійський уряд був проти цього. Але транснаціональна група уклала угоду із профспілками. Це сталося у вересні. Тому влада Італії дала добро.

Компанія Liberty є частиною промислово-енергетичного конгломерату GFG Alliance. Вона купує підприємства, загальна потужність яких 5,4 млн. тонн сталі. Прокату – 8 млн. тонн на рік. Це зробить її третьою за величиною компанією у Європі. Є у вигляді виробляє сталеву продукцію. Її потужності з виробництва прокату становитимуть 15 млн. тонн/рік. Вона вироблятиме листовий прокат, прутки, рейки та катанку.

ArcelorMittal доведеться також віддати завод ArcelorMittal Dudelange. Він розташований у Люксембурзі. Це стосується кількох прокатних ліній на його металургійному комплексі. Він знаходиться у бельгійському місті Льєжі. Наразі вже зовсім ведуться переговори щодо цих підприємств.

23 жовтня 2018
31 жовтня 2018