• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Підсумки тижня на російському та світовому ринках стали

15 жовтня 2018
Підсумки тижня на російському та світовому ринках стали

Кінець вересня продемонстрував невеликі зміни на ринку сталі. Спостерігалося невелике зниження цін світовому ринку. Російські підприємства вносили коригування у заводські котирування. Вони переглядали умови постачання прокату за минулий місяць. Уряд країни був зайнятий розробкою планів щодо економічного розвитку. Інші країни були зайняті питаннями міжнародної торгівлі. Президент США своїми рішеннями похитнув ситуацію на світовому ринку.

Великі європейські країни не вітають американську політику. Вони мають намір розробити спеціальну структуру. Вона займатиметься торгівлею з Іраном. При цьому це здійснюватиметься в обхід американських санкцій. Подібним прикладом хочуть наслідувати в Індії. Китай і Туреччина зовсім відмовляються дотримуватися американських заборон і вимог. Таким чином країни вирішили дати відсіч США. До того це в їхніх інтересах. Однак це загрожує торговельною війною.

Дональд Трамп закликав Саудівську Аравію зменшити ціни на нафту. Проте держава його проігнорувала. Таким чином, виходить цікава ситуація. США успішно обмежує іранський експорт. Проте ціни на нафту продовжать зростати. Котирування на сорт "брет" на біржі перевищили 80 доларів/барель. Така ситуація відбувається вперше з листопада 2014 року. Експерти зазначають, що котирування можуть досягти 100 доларів. Причому це може статися вже найближчим часом.

Зменшити ціни просто не вдасться. Виробничі потужності і так працюють на максимумі. Саудівська Аравія вже практично дійшла до своєї виробничої межі. Американські нафтовики також мають труднощі. Виходить, що компенсувати втрати найближчим часом практично неможливо. Саме так позначається обмеження іранського експорту на світовому ринку.

11 жовтня 2018
18 жовтня 2018