• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Україна розслідує російський та китайський імпорт оцинкованої сталі

18 жовтня 2018
Україна розслідує російський та китайський імпорт оцинкованої сталі

В Україні стартувало антидемпінгове розслідування. Воно торкнулося російського та китайського імпорту листового прокату. Йдеться про листовий прокат з антикорозійним покриттям. Розслідуванням займається Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі. Вона функціонує при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України. Про початок процесу повідомило видання "Інтерфакс-Україна".

Скарга надійшла від ММК ім. Ілліча. Це провідний український виробник оцинкованої сталі. Він є частиною групи "Метінвест". Суть його заяви дуже проста. Підприємство вважає, що обсяг імпорту прокату зріс на 51%. Зростання зафіксовано у період з 2015 по 2017 рік. Це стосується деяких видів прокату з покриттями. Це товар китайського та російського виробництва. У результаті це зіпсувало становище ММК ім. Ілліча. Він втратив частину своєї частки місцевому ринку.

Державна служба статистики України також надала дані за минулий рік. Російського прокату з покриттям імпортовано близько 28 тис. Тонн. Обсяг китайського імпорту становив понад 252 тис. тонн. Загалом на територію України надійшло 461 тис. тонн цієї продукції.

Перелік товарів включає плоский прокат в рулонах, листах, смугах. Виконаний він із вуглецевої або легованої сталі. Сюди не включають швидкорізальну сталь. Як покриття виступає алюміній, цинк, хром, мідь, нікель. Також це стосується сплавів цинк-алюміній, цинк-залізо, алюміній-кремній, алюміній-цинк. Крім того, сюди входять сплави, що наносяться способом занурення у розплав. Винятком є плакування. Способи – електролітичний (гальванічний) та інші. Плюс це стосується сплавів з хімічною обробкою поверхні.

15 жовтня 2018
23 жовтня 2018