• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Єврокомісія розробила нову систему регулювання імпорту сталі

18 січня 2019
Єврокомісія розробила нову систему регулювання імпорту сталі

Європейська комісія повідомила СОТ про своє рішення щодо квот. Йдеться про квоти на імпорт сталевої продукції. Вони будуть встановлені для постачання з конкретних країн. Це держави, які вважаються найбільшими постачальниками сталевої продукції. Винятком є лише постачання гарячекатаних рулонів. На них поширюватиметься нинішня глобальна квота. Вона діє всім продавців. Нова система регулювання імпорту сталі стартує пізніше 4 лютого. Термін її дії складає 3 роки. Відлік починається з введення попередніх заходів. Нагадаємо, вони стартували у липні минулого року.

Для розрахунку розміру квоти перший рік береться певний показник. Це середній обсяг постачання за період 2015—2017 року. До нього плюсується ще 5%. Наступного року ліміт уже буде збільшено ще на 5%. І так кожний наступний. Перевищення квоти на надлімітну продукцію призведе до сплати мита. Її розмір становить 25%. Для окремих держав квоти встановлюватимуться поквартально. Це стосується деяких видів сталевої продукції. Вони дорівнюватимуть однієї четвертої від річного розміру. Якщо квота не вичерпана, вона продовжить діяти у наступному кварталі.

Є ще один цікавий момент. Може так статися, що країна перевищила свою річну квоту. Йдеться про якусь країну, для якої є ліміт. Їй дозволяється здійснити додаткові постачання. Вони будуть робитися в межах невичерпаної глобальної квоти. Але це можна буде зробити лише в останньому кварталі. Гарячекатані рулони не потрапили під індивідуальні квоти недарма. Їхнє введення визнали недоцільним. Майже на 60% їхнього імпорту в ЄС діють антидемпінгові мита.

17 січня 2019
22 січня 2019