• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

АТ «Завод Узбекхіммаш» взявся за новий інвестиційний проект

5 лютого 2019
АТ «Завод Узбекхіммаш» взявся за новий інвестиційний проект

АТ "Завод Узбекхіммаш" - провідне підприємство в Центральній Азії. Він займається виробництвом судин тиску та апаратів. Споживачами цієї продукції виступають підприємства хімічної, нафтохімічної галузей. Також це стосується газопереробної та інших промислових галузей. Раніше завод розробив новий інвестиційний проект. Він називається "Модернізація ливарного виробництва з будівництвом нового ливарного цеху". Від уряду країни вже було отримано утвердження основних техніко-економічних параметрів.

Щодо розміру інвестицій, то на сьогодні відомі деякі цифри. Реалізація проекту оцінюється у 23,77 млн. доларів. Придбання нового обладнання коштуватиме 12,76 млн. доларів. Ця сума входить у загальний обсяг інвестицій. Саме підприємство виділить 3,77 млн доларів. Це вважають його кошти. Ще 20 млн. доларів буде виділено Узрпромбудбанком. Вони будуть отримані як позикові кошти. Умови позики не розголошуються.

Модернізація ливарного виробництва на базі заводу має завершитись до грудня. Такі терміни зазначено у постанові Кабінету Міністрів. Реалізація проекту дозволить збільшити виробничу потужність. Мається на увазі річну. Вона має становити 4 тис. тонн придатного лиття. Близько 0,5 тис. тонн готової продукції планується експортувати. Постачання здійснюватимуться в регіони далекого та ближнього зарубіжжя. Поки що інших подробиць і планів на майбутнє не повідомляється. Однак майбутнє металургії країни розглядатиметься на конференції. Вона зветься «Ринок металів Центральної Азії». Конференція відбудеться у Ташкенті у жовтні.

1 лютого 2019
8 лютого 2019