• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Канадська компанія Barrick Gold хоче об'єднатися з американською Newmont Mining

19 березня 2019
Канадська компанія Barrick Gold хоче об'єднатися з американською Newmont Mining

Barrick Gold - канадська компанія, що займається видобутком золота. Минулого року вона поглинула Randgold Resources, зареєстровану у Лондоні. Нещодавно нею було оголошено про нові плани злиття. Вона розглядає варіант об'єднання з Newmont Mining. Це американська компанія, яка нещодавно придбала канадську Goldcorp. Точніше нею було підписано угоду про придбання.

Якщо угода виявиться успішною, то Barrick та Newmont отримають нові статуси. Так вони виявляться найбільшими золотодобувними компаніями у світі. Якщо вони також об'єднаються, то це з'явиться беззаперечний глобальний лідер. Його річний виробничий обсяг може становити понад 13 млн. унцій.

Фахівці оцінюють потенційну угоду у 19 млрд. доларів. Щодо антимонопольних органів, то навряд чи вони перешкоджатимуть. Відомо, що у світовому ринку золота спостерігається сильна фрагментація. Через це не можна називати компанії з видобутку найбільшими гравцями.

У обох компаній основна частина бізнесу знаходиться у Північній Америці. При об'єднанні вони обидві виявляться у виграші. Насамперед це пов'язано зі значною економією на масштабах. Однак канадська Barrick хоче придбати акції Newmont за певною ціною. Передбачається їхня поточна ринкова вартість. Через цю відповідь від Newmont поки не надходило.

Це не вперше, коли компанії ведуть переговори про злиття. Минулого разу подібна тема піднімалася у 2014 році. Але підприємство не вдалося домовитися. Основною причиною тоді було названо особисті протиріччя між топ-менеджерами. Тим не менш, відтоді Barrick все змінилося. Так повністю оновився склад управлінського персоналу.

13 березня 2019
21 березня 2019