• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

У Таганрозькому морському торговому порту продовжується реалізація екологічної програми

11 березня 2019
У Таганрозькому морському торговому порту продовжується реалізація екологічної програми

У Таганрозькому морському торговому порту здійснюється моніторинг за екологічною ситуацією. Стабільно проводиться контроль основних показників впливу діяльності на довкілля. Здійснюється це у рамках чинної екологічної програми. Особлива увага приділяється дотриманню екологічного та санітарного законодавства. На реалізацію екопрограми вже було витрачено близько 6,3 млн. рублів. Такий результат за минулий рік.

Фахівцями провадиться контроль використання прибережної зони. Вимірюються показники забруднення водних ресурсів. Активно проводяться профілактичні заходи. Детально вивчається якість морської води. Це відбувається шляхом відбору проб та проведення бактеріологічного аналізу. Розробляються різні методи запобігання потраплянню нафтопродуктів у водний об'єкт. Наприклад, було оновлено покриття всіх причалів. Служби швидкого реагування постійно тренуються. Вони мають належним чином зреагувати у разі аварій. Зокрема йдеться про розлив нафтопродуктів. Усі фахівці перебувають у постійній готовності.

Також здійснювався замір проб повітря. Мається на увазі на робочих місцях. Це ж стосується територій, що знаходяться поряд із підприємством. Особлива увага приділяється житловим районам міста. За результатами минулого року ситуація задовільна. Перевищення допустимого рівня концентрації пилу у повітрі виявлено не було. Переважно дослідження проходили у зоні житлової забудови, розташованої біля порту. З Таганрозького морського торговельного порту стабільно вивозиться сміття. Потім він утилізується, за що уважно стежить підприємство.

9 березня 2019
13 березня 2019