• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

В Австралії запрацювала бокситова копальня Amrun, що належить Rio Tinto

4 квітня 2019
В Австралії запрацювала бокситова копальня Amrun, що належить Rio Tinto

Rio Tinto – велика австралійська гірничодобувна корпорація. Останнім часом вона займалася підготовкою бокситової копальні Amrun. Він знаходиться на острові Кейп-Йорк, що на північному сході Австралії. Днями рудник було введено в експлуатацію. Реалізація проекту коштувала 1,9 млрд. доларів. Суму підраховано з урахуванням транспортної та портової інфраструктури. Виробнича потужність підприємства складає 22,8 млн. тонн на рік. У цьому показник можна розширити. Першу партію сировини відвантажили у грудні минулого року.

Реалізацію проекту завершили значно раніше терміну. Крім того, обсяг витрат виявився меншим за очікуваний. Про це пояснив генеральний директор Rio Tinto. Amrun є заміною копальні East Weipa. На останньому добігають кінця запаси руди. Отриману продукцію переважно експортуватимуть. Приріст видобувних потужностей корпорації досягне близько 10 млн тонн. Мається на увазі на рік. Крім того, нове підприємство дозволить Австралії закріпитись на позиції лідера. На сьогодні вона є найбільшим світовим експортером бокситів.

На новому руднику здійснюватиметься видобуток високоякісної сировини. На світовому ринку украй не просто знайти подібне. Його обсяги суттєво обмежені. При цьому уряд вважає, що потрібно експортувати не лише сировину. Австралійська влада вважає, що слід постачати продукцію з високою доданою вартістю. Йдеться про глинозем та алюміній. Відомо, що в останні десятиліття Австралія стала менше експортувати алюміній. Обсяг постачань за кордон скоротився на 40%. Обсяг експорту бокситів у свою чергу зріс у 2 рази. Такі зміни спричинені зростанням тарифів на електроенергію у країні. Вони виросли майже вдвічі.

1 квітня 2019
10 квітня 2019