• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На високотехнологічній аглофабриці ММК практично завершено другу чергу

30 травня 2019
На високотехнологічній аглофабриці ММК практично завершено другу чергу

Відомо, що ММК здійснює будівництво високотехнологічної аглофабрики. Повідомляється, що добігає кінця зведення другої черги. За планом вона буде запущена в роботу найближчим часом. Насамперед, вона дозволить збільшити показник продуктивності підприємства. Крім того, суттєво зросте EBITDA. Очікується, що він додасть близько 40 млн доларів. Головною перевагою нового підприємства є покращення екологічної обстановки. Воно дозволить знизити техногенний вплив на довкілля.

Потужність аглофабрики №5 становить близько 5,5 млн. тонн на рік. Йдеться про випуск сировини найвищої якості. У ньому вищий вміст заліза. Завдяки цьому збільшиться продуктивність підприємства. Крім того, суттєво знизиться обсяг споживання коксу. Так це дозволить скоротити витрати на виробництво 1 тонни чавуну. Їхній обсяг знизиться на 8 доларів. Мається на увазі при застосуванні агломерату з нової аглофабрики. Перша черга підприємства працює із квітня поточного року.

Особливу увагу приділяли організації виробничого процесу для підприємства. Так у процесі застосовувалися найкращі передові технології. Вони відрізняються доступністю та можливістю енергозбереження. Саме завдяки їм гарантується підвищення рівня екологічної безпеки. Так суттєво скоротиться обсяг викидів пилу. Скорочення становитиме 2,1 тис. тонн на рік. Об'єм викидів діоксидів сірки скоротиться на 3,5 тис. тонн. Також це позитивно вплине на оборотну систему водопостачання. У неї менше скидатиметься завислих речовин. Різниця становитиме 600 тонн на рік. Це саме стосується викидів бензапірену. Їхній обсяг зменшиться на чверть.

28 травня 2019
5 червня 2019